Waarop letten bij de aankoop van een traplift?

Wanneer je geïnteresseerd bent om een traplift dan dien rekening te houden met enkele belangrijke overwegingen. Wij geven graag kort en helder weer waarop je best let bij de aankoop van een traplift.

  • Van plan om een traplift te plaatsen in je eigen huis? Dan heb je van niemand goedkeuring nodig. Wanneer je een huis huurt, dan heb je voor het plaatsen van een traplift toestemming nodig van de verhuurder.
  • Trapliften kunnen op maat gemaakt worden. Of het nu gaat om rechte of gebogen trappen, of om één of twee verdiepingen die je wilt overbruggen, op elke trap past een lift. Sommige leveranciers zullen zeggen dat een standaardmodel genoeg is, toch is een traplift op maat zeker aan te raden. Zo zal je veel aangenamer zitten en zal het naar boven en beneden mobiliseren efficiënter verlopen.
  • Uiteraard hangt de prijs van de traplift samen met je situatie en persoonlijke voorkeur. Win daarom advies in over de verschillende trapliften en de bijbehorende prijzen. Een traplift voor een rechte trap is bij thyssenkrupp al verkrijgbaar vanaf € 3.000. De prijzen voor trapliften die op wenteltrappen geïnstalleerd worden liggen wat hoger.
  • Wist je dat je verschillende subsidies kan aanvragen voor de financiering van trapliften. Check dus zeker of er een subsidie is waar jij recht op hebt. In de meeste gevallen kan jouw aanbieder van de traplift jou ook helpen bij het uitzoeken van vergoedingsmogelijkheden.
  • Bekijk zeker welke voorwaarden jouw traplift leverancier heeft op vlak van levering, installatie en nazorg. Over het algemeen duurt de levertermijn 2 tot 4 weken en duurt de installatie maar 3 tot 5 uur. Verder kan het ook interessant zijn om te weten wat de aanbieder jou van onderhoud achteraf kan geven. Een goede traplift leverancier zorgt voor de schoonmaak na de installatie en komt meermaals langs voor een onderhoudsbeurt. Verder zal hij je de mogelijkheid bieden 24/7 in contact te treden met een servicemedewerker, in het geval er problemen zijn.

Meer info over de prijs van een traplift vind je op richtprijs.be