Waarop letten bij het plaatsen van chape

Ben je van plan om chape te laten plaatsen? Dan is het eerst en vooral belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over waarop je allemaal moet letten voor de chape wordt gelegd. Je wil ten slotte dat alles vlot verloopt tijdens je werken. Ontdek onze checklist “5 zaken waarop je moet letten alvorens het plaatsen van chape”.

waar op letten bij chape

 

5 zaken waarop je moet letten alvorens het plaatsen van chape

 

  1. Een vloer die ideaal is voor het leggen van chape heeft een zuivere ondergrond. Bovendien is het aangeraden om de vloer een voorbehandeling te geven. Indien je vloer niet geschikt is moet er een pvc-folie onder en bovenop de vloerisolatie geplaatst worden.
  2. Chape wordt ter plaatse gemaakt in een grote vrachtwagen en daarvoor is er veel water nodig. Je hebt twee manieren om water te voorzien bij de werken. Je zorgt dat je regenwaterput vol zit of je regelt een wateraansluiting. Plan dit goed op voorhand in om het aan te vragen bij je watermaatschappij.
  3. Het kan goed zijn dat je werf er rommelig bijligt. Het is belangrijk dat je vloer volledig vrij is, op leidingen na uiteraard. Ruim dus zeker op voorhand wat op voor de vakmannen komen.
  4. Controleer of alle kabels en leidingen goed vastliggen. Zo kan je voorkomen dat ze niet verplaatsen wanneer de chape wordt gegoten. Je kan een bandijzer gebruiken voor meerdere kabels met elkaar te verbinden en nylonkabels voor een enkele buis.
  5. Een parkeerplaats is misschien makkelijker in een nieuwe verkaveling. Maar dat is niet het geval langs drukke straten. Hou dus parkeerruimte vrij voor de vrachtwagen van je chapper. Hij moet bij jou aan de deur kunnen parkeren. Anders gaat het niet lukken.

Vraag ernaar!

Sommige chappers werken met een eigen checklist waarop staat wat je allemaal in orde moet brengen voor de vakmannen komen. Vraag dus zeker eens na of jouw chapper die ook heeft zodat je weet waarop je moet letten voor men de chape komt leggen. Nog geen chape gekozen? Check zeker onze 5 tips voor het kiezen van de juiste chape.