Waarop letten bij Netflix?

Waar op letten bij Netflix

Netflix is al enkele jaren hot. Een extra functie bij Netflix in december 2016 zorgde voor nog meer populariteit: de downloadfunctie voor offline gebruik. Vanaf dat moment kon iedereen met een Netflix-abonnement video’s opslaan en later op de treinrit zonder internet bekijken. Een geschenk met verschillende tarieven. Hieronder leggen we uit hoe Netflix offline precies werkt en waarop je moet letten.

1. Waarop letten bij Netflix? Watch your data!

Zoals altijd zijn data belangrijk, heel belangrijk, ook bij het downloaden van films en series. Een aflevering van je favoriete serie binnenhalen, vraagt net zoveel data als de data die je gebruikt voor het streamen van een video. Een betrouwbare wifi-verbinding of een onbeperkte databundel is dus essentieel. Zo voorkom je ongewild en overmatig dataverbruik uit je mobiele bundel.

2. Check het Netflix aanbod

Netflix biedt niet elke serie als download aan, dat heeft te maken met de licentierechten. Hoe zie je dat nu? Wel, tik linksboven in de app op het menu-icoontje en klik op ‘Beschikbaar voor downloaden’. Netflix toont dan alle films en series -aangepast aan je kijkgeschiedenis- die je kan downloaden.

3. Zo moet het

In de Netflix-app zie je duidelijk welke films of series beschikbaar zijn als download. Klik op een titel naar keuze en dan zie je de ‘Download-knop’ verschijnen. Er is wel een verschil: bij films staat die knop onder de beschrijving van de film naast de knoppen ‘Mijn lijst’ en ‘Delen’. Bij series staat het icoontje naast eender welke aflevering.

Kies je voor ‘Downloaden’, dan start dat meteen. Een aflevering ongewild gedownload? Dan kan je het tijdens de download nog altijd stopzetten door op de blauwe laadbalk te drukken. Druk daarna op het stop-icoon en je hebt jezelf zonet heel wat data bespaard. 😉

4. De beschikbaarheid van downloads

Als je een aflevering of film downloadt, bekijk het dan zeker binnen de eerste week na je download, want elke film of serie heeft een verlooptijd. In ‘Mijn downloads’ zie je hoeveel tijd nog resteert om te kijken.

Voor sommige video’s geldt dat als je begint met offline kijken en je stopt in de helft, je ze daarna binnen de 48 uur moet uitgekeken hebben of het wordt gewist. Netflix verwijdert altijd automatisch films of afleveringen die verlopen zijn.

5. Opslagruimte en videokwaliteit

De grootte van de video die je downloadt hangt af van verschillende factoren. Dat gaat op de lengte van de speelduur, een korte video vereist minder ruimte dan een lange. Ook is er een verschil in kwaliteit waarin je films en series downloadt. Dat stel je zelf in.

Ga naar instellingen bij de Netflix-app en kies helemaal onderaan voor ‘App-instellingen’. In het venster dat openspringt, zie je nu verschillende opties voor downloads. Normaal staat er ‘Alleen via wifi’ ingeschakeld, maar je past dat aan als je ook wil downloaden vanuit je databundel.

Ook de beeldkwaliteit bepaalt het verbruik. Wanneer je kiest voor een ‘Standaard’ beeldkwaliteit dan download je sneller en verbruik je minder opslag dan wanneer je voor een hogere beeldkwaliteit kiest.