Waarop letten bij een tandverzekering

waar op letten bij tandverzekering

Het is cruciaal om je gebit te onderhouden, je lach is je visitekaartje! Ga jaarlijks zeker tweemaal naar de tandarts ter controle. Een tandartsbezoek is niet goedkoop, daarom is een tandverzekering zeker aan te raden. Er zijn verschillende tandverzekeringen bij verschillende aanbieders, keuze in overvloed dus. Maar op zoek bent naar een tandverzekering, dan zijn er enkele zaken waarop je zeker moet letten:

1. De prijs van een tandverzekering

Een tandverzekering is een kwalitatief kanscontract waarvoor de verzekeringsnemer een specifieke premie hoort te betalen. Een maandelijkse, driemaandelijkse of zelfs jaarlijkse premie? De keuze is geheel aan jou maar weet wel als je op jaarlijkse basis betaalt er een beter tarief voor in de plaats komt. De kostprijs lijkt misschien de meest beslissende factor bij het tandverzekeringen vergelijken, maar staar er je niet blind op. Lees hier meer over de prijs van een tandverzekering.

 

2. De wachttijd

Het merendeel van de tandverzekering aanbieders zal gebruik maken van een wachttijd. De wachttijd komt neer op de periode dat je bij een verzekeraar bent aangesloten maar nog geen tussenkomst kan inroepen. Afhankelijk van de categorie waarin het mondprobleem zich bevindt, hoe langer of korter de wachttijd is.

 

3. Jaarlijks plafond

Meestal wordt er door verzekeraars een maximaal jaarbedrag opgesteld waarmee je tandheelkundige behandelingen kan laten uitvoeren. Dat is wat verzekeraars het jaarlijks plafond noemen, meestal wordt die ook gelinkt aan de wachtperiode. Hoe langer de wachtperiode hoe hoger het jaarlijks plafond.

 

4. Leeftijdslimiet

Lees altijd de kleine lettertjes vooraleer je in zee gaat met een aanbieder van tandverzekeringen. Soms is er een leeftijd aan verbonden, meestal gaat het dan om melk- en wijsheidstanden. De tandverzekering kan zo goed als altijd volwassenen, gezinsleden en kinderen dekken.

 

5. Gedekte behandelingen

Wat de ene verzekeraar ten laste zal nemen, zal de andere verzekeraar mogelijks niet doen. De meeste tandverzekeringen dekken orthodontie, het plaatsen van implantaten, alsook preventieve en curatieve tandverzorging.

Zo, dit waren de voornaamste zaken waar je op moet letten bij een tandverzekering. “Kies” wijs!