Waarop letten bij het plaatsen van gelnagels?

Bij het plaatsen van gelnagels, dienen er een aantal stappen gezet te worden. Een professional doet dit in en handomdraai. Wil je het zelf doen dan moet je enkele zaken in acht nemen.  Zo is het belangrijk om eerst een basisgel en daarna een bouwgel te plaatsen. Hier lees je waarop je allemaal moet letten bij het plaatsen van gelnagels.

Voorbereiding: ontsmetten en vijlen

Allereerst is het belangrijk om de nagels goed te ontsmetten met een spray of gel. Daarna duw je de nagelriemen achteruit en borstel je de nagel schoon. Vervolgens ga je over tot het vijlen van de nagel met de fijne kant van de vijl. Zorg ervoor dat oneffenheden verwijderd worden. Borstel en ontvet vervolgens de nagel.

Basisgel voor eerste hechting

Deze basisgel vormt de basis voor de gelnagel. Hiermee leg je de eerste hechting voor de volgende gellagen. In deze fase kan je ook oneffenheden wegwerken in de oorspronkelijke nagel, of kan je de nagel verlengen met een tip of sjabloon. Deze basisgel heeft een iets meer lopende structuur en vaak zit de zijde- of glasvezel erin verwerkt.

Bouwgel

Via de bouwgel kun je de gelnagel zelf vormen. Deze bouwgel heeft niet dezelfde hechtende eigenschappen als de basisgel en heeft vaak een vastere structuur. Bouwgels zijn er in verschillende structuren. Een beginnende nagelstyliste kan bijvoorbeeld kiezen voor een vastere structuur in het begin. Wie na jaren ervaring sneller werkt, kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een minder vaste structuur.

Gelnagels plaatsen

Gelnagels zetten vraagt de nodige kennis. Het volgen van een professionele opleiding is daarom vaak een must. Wil je toch zelf plaatsen of laten plaatsen? Volg dan zeker volgende stappen waarop je moet letten bij het plaatsen van gelnagels:

  • Plaats eerst de primer op de nagel en laat deze indien nodig uitharden. Volg hierbij de aanwijzingen van je product.
  • Breng vervolgens een basisgel aan en laat ook deze uitharden.
  • Na de basisgel, breng je de bouwgel aan en laat deze uitharden.
  • Vervolgens ga je verder met een kleurgel of french manicure. Als laatste kun je nog een topgel aanbrengen met een schitterende glans als gevolg.

Lees zeker ook deze 5 tips om niet in de fout te gaan tijdens het plaatsen van de gelnagels.